Klimatizálás családi házba vagy lakásba

Lakás vagy családi ház? Ha melege van, vagy gazdaságosabb/alacsonyabb fűtési számlára vágyik, a hőszivattyús klíma a megoldás! A 21. század egyik legmodernebb vívmánya ez a technika, amely természetesen hűtésre is gazdaságos és kiváló!

Először is kell találni egy jó kivitelező céget, akivel egy előzetes helyszíni felméréskor át lehet részletesen beszélni, hogy mit hogyan szeretne a megrendelő és a felmérő szakember ajánlásokat fog tenni, hogy mit hogyan lehet kivitelezni. Például: hová érdemes a beltéri és a kültéri egységet úgy elhelyezni, hogy a felszerelés költsége is optimális legyen az esztétika mellett. Vagy honnan kapja meg az elektromos áramot a készülék, illetve hová lehet elvezetni a beltéri egységben (vagy fűtéskor a kültéri egységben) keletkező kondenzvizet. Egy rosszul megtervezett klíma elhelyezés később sok gond baj forrása lehet, vagy a készülék élettartamát és energiafogyasztását is jelentősen befolyásolhatja. Egy rossz kivitelezés a klímagép működése során akár károkat is okozhat, pl. a kondenzvíz szivárogni kezd és eláztatja a lakás falazatát, padlóját vagy akár a külső szigetelését.

 Ajánlatos már a tervezésnél gondolni a klíma berendezések elhelyezésére, mert így egy nagyon esztétikus kivitelezést lehet megvalósítani pl. a csövek a falban vezetve. Ez persze utólag is kivitelezhető, de egy frissen átadott családi házat rögtön véséssel kezdeni, nem túl szerencsés, ilyenkor marad a falon kívüli dizájn csatorna, amiről elmondható, hogy letisztult, idomokkal kapcsolódhatnak egymáshoz a kanyarokban, és nem utolsósorban festhető, tapétázható!

Az újonnan épülő vagy felújítás alatt álló helyiségekben érdemes a klíma rézcső, kondenzvíz, elektromos kiállásokat megcsinálni még az építés/felújítás szakaszában és akkor a festés után már csak a bel és kültéri egységek felszerelése marad. Érdemes hallgatni a szakemberre, mert egy jól megválasztott fűtésre is alkalmas klímával nem csak az átmeneti tavaszi, őszi időszakban sokat lehet spórolni. Egy jobb minőségű fűtésre optimalizált, téliesített klímával még kedvezőbb rezsiszámlát is elérhetünk, mint a gáz vagy más elektromos alapú fűtési megoldásokkal. A levegő hőszivattyús klímákban nem fűtőszál fűt, hanem egy zárt rendszerű hűtőközeg (közismertebb nevén gáz) töltet fizikai hő-elvonó tulajdonságát használja ki. Javítja ezt a napjainkban a klímákban alkalmazott modern inverteres kompresszor és ventilátor technológia, egy hozzá jól tervezett elektronikus vezérlés és software. Ezáltal 1kw felvett/elfogyasztott áramból 2-5kw közötti leadott fűtési kw teljesítmény (COP vagy S-COP szorzó) keletkezik, függően a külső hőmérséklettől vagy a klíma minőségétől. Ezt még tovább lehet fokozni az elektromos szolgáltatóktól igényelhető H vagy B-Geo tarifás áram al-mérő óra igénylésével, amit elektromos szakcég köthet direkt kapcsolatba az adott klímával. Különböző teljesítmény méretekben gyakorlatilag a levegő-levegő, levegő-víz hőszivattyús klímák vagy rendszerek váltják le rezsi hatékonyságuk miatt a gáz vagy más alapú fűtési megoldásokat. A napelemek dinamikus előtérbe kerülésével lehetőség nyílik az ott keletkező energiát gazdaságosan elfűteni vagy elhűteni, ez szintén kedvezően befolyásolja a klímák hatékonyságát, a fizetendő számlákat. 

Egy modern stílusú ingatlan esetében a klimakell.hu kínálatában, találhat olyan dizájn beltéri egységet, ami ékköve lehet a nappalinak akár a Gree Dark X, Amber Grey, U-Crown és a Fujitsu Keta vagy a Mitsubishi Zen, Daikin Stylish széria, a teljesség igénye nélkül.

HÍVJA MOST a Klímakell.hu szakemberét és nem lesz gondja a klímájára!

20 éves szakmai tapasztalattal, a jogszabályoknak megfelelően folyamatosan a legmagasabb szakmai képzettséggel, a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság engedélyével rendelkezünk.

adminKlimatizálás családi házba vagy lakásba